کوئینزلند با مساحت ۱,۷۲۷,۰۰۰ کیلومترمربع، دومین ایالت بزرگ در استرالیا بهشمار میرود. بزرگترین ایالت در این کشور، ایالت استرالیای غربی (Western Australia) محسوب میشود. وسعت ایالت کوئینزلند پنج برابر کشور ژاپن، هفت برابر بریتانیای کبیر و ۲/۵ برابر تگزاس است.
طبیعت بینهایت زیبای کوئینزلند و شیوۀ زندگی مردمان این ایالت حسادت جهانیان را برمیانگیزد. اقتصاد کوئینزلند نیز مقتدر، استوار، رقابتبرانگیز و متنوّع است.
کوئینزلند مناطق مجزا و مختلفی دارد که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند. هر منطقه از مزایای مختلفی در صنایع مهم و کلیدی برخوردار است؛ این مناطق ظرفیت بالقوۀ چشمگیری در جذب سرمایههای جدید، توسعۀ کسبوکارها و رونق اقتصادی دارند.
کسبوکارهای قدرتمند و فرصتهای استخدامی در مراکز اقتصادی نسبتاً بزرگ کوئینزلند فراوان هستند. کوئینزلند پرجمعیّتترین ایالت استرالیا است. جمعیت کوئینزلند در سطح این ایالت پراکنده شدهاند که در نوع خود بینظیر است؛ تنها ۴۹ درصد جمعیت کوئینزلند در پایتخت این ایالت، بریزبن (Brisbane) سکونت میکنند. درحالیکه ۶۸ درصد جمعیتِ سایر ایالت استرالیا در پایتختها متمرکز شده است.
کوئینزلند ۱۱ ادارۀ منطقهای برای ارائۀ حمایت راهبردی و خدمات توسعۀ منطقهای در سراسر ایالت دارد. آنها برای تحقق سه هدف اصلی تلاش میکنند: گسترش کسبوکارها، رشد صنعت و توسعۀ مناطق ایالت.
با توجه به اینکه ایالت کوئینزلند در استرالیا رونق و پیشرفتی چنین برجسته دارد، مهاجران بسیاری را از سراسر جهان به سوی خود جذب میکند؛ مهاجران برای اهدافی نظیر ادامه تحصیل، سرمایهگذاری یا اشتغال و … به این ایالت استرالیایی میآیند.
در این قسمت از مجموعه مطالب پیرامون معرفی ایالات و قلمروهای استرالیا به کوئینزلند خواهیم پرداخت. رادیو مهاجرت همراه همیشگی در مسیر شناخت، تصمیمگیری و مهاجرت به استرالیا، شما را به خواندن این مطلب دعوت میکند.
پس از خواندن این مطلب درباره کوئینزلند خواهیم دانست:
- شناخت سهسوته کوئینزلند
- تاریخ حکومت فدرال کوئینزلند
- جغرافیای کوئینزلند
- آبوهوای کوئینزلند
- شهرهای کوئینزلند
- دانشگاههای کوئینزلند
- شیوه زندگی در کوئینزلند
- میراث فرهنگی کوئینزلند
- خانوادههای کوئینزلند
- نام ایالت کوئینزلند
شناخت سهسوته کوئینزلند
اگر از آندسته خوانندگانی هستید که به دنبال اطلاعات کپسولی دربارۀ ایالت کوئینزلند هستید، رادیو مهاجرت این بخش را دقیقاً برای شما تهیّه کرده است.
کوئینزلند مالک پنج منطقه از یازده منطقۀ میراث طبیعی استرالیا است که به ثبت جهانی رسیدهاند. این مناطق عبارتند از:
- پارکهای ملی سنیک ریم ( Scenic Rim)،
- جزیرۀ فریزر (Fraser Island)،
- زمینهای فسیلی ریورزلی (Riversleigh)،
- مناطق گرمسیر و مرطوب استوایی (Wet Tropics)شامل پارک ملی دینتری (Daintree)،
- و همچنین یکی از عجایب جهان یعنی دیوارۀ بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef).
- بالغ بر نیمی از مردم کوئینزلند خارج از پایتخت این ایالت، کلانشهر بریزبن زندگی میکنند که در مقایسه با سایر مناطق شهری استرالیا رقم بالایی است.
- یکسوم مردم کوئینزلند (Queenslanders) مهاجر یا فرزندان مهاجران هستند. بیشتر ساکنان کوئینزلند در قرن نوزدهم میلادی از بریتانیا و اروپا به این منطقه مهاجرت کرده بودند. در سالهای اخیر، جمعیت مهاجران جدید از جنوبشرقی روبهافزایش بوده است.
- بیش از ۴ میلیون نفر در کوئینزلند زندگی میکنند.
- میانگین بیشترین و کمترین دمای هوای بریزبن ۲۳/۳ و ۱۵/۷ درجۀ سانتیگراد است.
- طول روزهای اکثر مناطق کوئینزلند بین هشت و نه ساعت در شبانهروز است.
- نمایش رقص بومیان جابوگای (جابوگانیدجی | Tjapukai) بهعنوان طولانیترین نمایش جهان در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت شده است. این نمایش از مه ۱۹۸۷ تا ژوئیۀ ۱۹۹۶ با بیش از ۷.۰۰۰ اجرا و ۱/۲ میلیون تماشاچی ادامه داشت.
- بالغ بر ۱.۰۰۰ گونۀ جانوران مهرهدار در کوئینزلند وجود دارد که بسیاری از آنها تنها در همین منطقه زیست دارند.
- اولین دولت کارگری جهان در سال ۱۸۹۹ در کوئینزلند تشکیل شد.
- بیش از ۲۰۰ پارک ملی به مساحت ۶/۵ میلیون هکتار در کوئینزلند وجود دارد.
- در سال ۱۸۷۰ قانون تحصیل رایگان در کوئینزلند به اجرا درآمد.
- زنان برای اولین بار در ۱۸ مه ۱۹۰۷ در انتخابات ایالتی کوئینزلند حق رأی پیدا کردند.
- اولین حزب کارگری استرالیا در سال ۱۸۹۱ و در کوئینزلند تشکیل شد. شکست تلخ اعتصابات پشمچینان در ۹۱-۱۸۹۰ به تشکیل این حزب انجامید.
تاریخ حکومت فدرال کوئینزلند
کوئینزلند مسیری طولانی را برای رسیدن به نقطۀ کنونی یعنی داشتن حکومت فدرال پیموده است. در این بخش، با رادیو مهاجرت همراه شوید تا سیر تحولات تاریخی کوئینزلند از استعمار تا تشکیل حکومت فدرال در این ایالت استرالیایی را مرور کنیم.
کوئینزلند؛ از استعمار تا حکومت فدرال
کوئینزلند (Queensland)، ایالتی در استرالیا است که از دهۀ ۶۰ تا ۹۰ در قرن ۱۸ میلادی یکی از مستعمرههای غنی و ثروتمند محسوب میشد. صنایع کشاورزی و معادن طلا از عوامل استعمار این ایالت بهشمار میروند.
بیشترین مهاجران در کوئینزلند بریتانیاییها و آلمانیها بودند. مردمانی که اروپایی نبودند، بهجز اروپاییها، سایر ساکنان کوئینزلند در شرایط دشواری روزگار میگذراندند؛ در هیچکدام از ایالتهای تحت استعمار استرالیا، اوضاع به وخامت کوئینزلند نبود.
شهر بریزبن (Brisbane)، مقتدرانه پایتخت ایالت کوئینزلند و مرکز تجاری این مستعمره بود. صنعت دامپروری (گوسفندان و سایر احشام کشاورزان) منطقه موجب توسعۀ بریزبن شد. خانههای بزرگی در سواحل رودخانۀ بریزبن (Brisbane River) برای تجّار، وکلا، سهامداران و مدیران دولتی بنا شد. محل اسکان کارگران و خدمتکاران خانگی در اسکلهها و کارخانهها بود که گاهی از یک آلونک هم کوچکتر بودند.
بریزبن کوریر (Brisbane Courier) نشریۀ مهم شهر بریزبن، اخبار، نظریات افکار عمومی و عقاید اهل فن این مستعمره را به چاپ میرساند؛ همچنین رفت و آمد اشخاص مهم و برجسته نیز با جزئیات کامل سفر و فهرست شهرها و آبادیهای سفر آنان از راه زمینی نیز منتشر میشد.
در قارۀ پهناور اروپا، مسافت نقش مهمی را در شکلگیری شخصیت مستعمرهها ایفا میکرد. مزارع نیشکر ایالت کوئینزلند در شهر مکای یا ماکای (Mackay) واقع در شمال شرقی این ایالت تقریباً یک کیلومتر از بریزبن فاصله داشتند؛ معادن نیز در چارترز تاور (Charters Towers) یا منطقۀ برجهای چارترها در غرب ایالت قرار داشتند که حتی از مزارع نیشکر نیز دورتر بودند. بنابراین این فکر به ذهن خطور کرد که یک، دو یا مستعمرات بیشتری را شکل داده و از جنوب جدا شوند.
مشکلات عدیدۀ دیگری نظیر رکود اقتصادی و سپس خشکسالی دهۀ ۹۰ قرن ۱۸ میلادی دستاوردهای مستعمرۀ کوئینزلند را در معرض خطر قرارداد. شکست اعتصاب پشمچینان (Shearers’ Strike) در سال ۱۸۹۱ میلادی انگیزهای شد تا کارگران برای دریافت دستمزدهای بالاتر و داشتن شرایط بهتر با یکدیگر متحد شوند و همچنین برای داشتن نماینده در پارلمان کوئینزلند (Queensland Parliament) نهایت تلاش خود را بکنند. آنان همچنین خواستار تشکیل پارلمانی عادلانهتر بودند که نمایندگان آن علاوه بر ثروتمندان از قشر کارگر نیز باشند.
تصویب قانون اساسی استرالیا در کوئینزلند
در همهپرسی روز شنبه مورخ ۲ سپتامبر ۱۸۹۹، پیشنویس قانون اساسی استرالیا با موافقت اکثریت آراء اخذشده از مردم کوئینزلند در این ایالت به تصویب رسید. آراء ممتنع به همهپرسی نامبرده در ایالت کوئینزلند از سایر مستعمرات کمتر بود؛ بالغ بر ۵۴ درصد رأیدهندگان به تصویب پیشنویس قانون اساسی استرالیا رأی موافق داده بودند.
با وجود همۀ این تفاسیر، حتی پیش از شمارش آراء جمعآوریشده، مشخص بود که کوئینزلندیها برای تشکیل حکومت فدرال رای موافق دادهاند. در ضیافت شام بریزبن در غروب دوم سپتامبر، ادموند بارتون (Edmund Barton ) رهبر جنبش حکومت فدرال از ایالت نیوساوثولز (New South Wales) پیروزی خود را اعلام نمود.
وی حکومت فدرال را به منزلۀ خوشآمد گویی از دوران باشکوه دموکراسی برای همۀ ملّت استرالیا دانست. بارتون پیشبینی کرد که پارلمان قلمرو همسود استرالیا (Commonwealth of Australia) بهمعنای واقعی کلمه از طرفداران حکومت فدرال پر خواهد شد؛ کسانیکه بهنفع کلّ استرالیا تصمیمگیری میکنند.
آقای بارتون سخت تلاش کرده بود تا نتیجۀ رفراندوم در ایالت کوئینزلند موفقیتآمیز باشد. وی تا شب قبل از برگزاری همهپرسی مشغول برگزاری سخنرانیها بود. نشریۀ بریزبن کوریر حاوی تلگرافهای نخستوزیرهای ایالات نیوساوثولز و ویکتوریا (Victoria) بود که برای پیوستن مستعمرۀ کوئینزلند به قلمرو همسود تبریک گفته بودند.
تیم هیئت تحریریۀ نشریه نیز از پیوستن به قلمرو همسود خرسند و هیجانزده بود اما همچنان به این موضوع نیز واقف بود که بایستی بهسوی مخالفان حکومت فدرال نیز دست دوستی دراز کرد.
استرالیا متولد شد: ملت استرالیا حقیقتی محض است. هماکنون رؤیای قارهای برای ملت و ملّتی برای قاره «a continent for a people and a people for a continent» تحقق یافته است. دیگر مرزهای ساختگی که برادر را از برادر جدا میکرد، وجود ندارند. استرالیاییها یک ملت با یک سرنوشت هستند.
در اول ماه ژانویۀ ۱۹۰۱، کوئینزلندیها نیز در کنار مردم سایر ایالات استرالیا میزبان جشنهای روز اتحاد استرالیا موسوم به روز قلمرو همسود یا متفقالمنافع (Commonwealth Day) بودند. بزرگترین و مفصلترین جشن در آن سال متعلق به سیدنی بود که مراسم تلویح فرماندار مرکزی استرالیا، لُرد هاپتون(Lord Hopetoun) در آن بهوقوع پیوست.
مراسمهای رژه و رویدادهای ورزشی نیز به مناسبت جشن اتحاد استرالیا در همۀ شهرهای بزرگ ایالت کوئینزلند در استرالیا نظیر بریزبن، توومبا (Toowoomba)، راکهَمپتون (Rockhampton)، چارترز تاورز، کنز (Cairns)، مکای و تاونزویل (Townsville) برگزار شد.
جغرافیای کوئینزلند
آنچه کوئینزلند را چنین جذاب و گیرا ساخته است، جغرافیای آن است. ۱۴ مقصد مهم شامل رشتهکوهها، رودها، جزایر، دشتها و … در فلات کوئینزلند وجود دارند. ساحل ۷.۴۰۰ کیلومتری کوئینزلند در محاصرۀ خلیج کمعمق و مستطیلشکل کارپنتاریا (Gulf of Carpentaria)، مجمعالجزایر جزایر تنگۀ تورس (Torres Strait Islands)، دریای مرجان (Coral Sea) در شمال و اقیانوس آرام جنوبی در شرق قرار گرفته است.
آب و هوای کوئینزلند
اقلیم ایالت کوئینزلند درمجموع گرمسیری است. کوئینزلند شمالی در مسیر وزش بادهای موسمی استوایی قرار دارد. بارندگی در این نواحی بسیار زیاد است، برای همین رشته کوه بلندن کر (Bellenden Ker) بالاترین میزان بارندگی سالانه در استرالیا را دارد.
وزش بادهای جنوبغربی از این منطقه موجب میزان بالای بارش باران در کوئینزلند شمالی است. این مناطق تابستانها داغ و شرجی دارند؛ زمستانهای آنها کوتاه، گرم و مطبوع است. بارش برف در کوئینزلند نیز پدیدهای نادر محسوب میشود.
جنوبشرقی کوئینزلند مناطق شهری ایالت ازجمله شهر پایتخت، بریزبن را دربرمیگیرد. مقاصد گردشگری محبوب ایالت نظیر سواحل گلد کوست (Gold Coast) و سانشاین کوست (Sunshine Coast) نیز در جنوب شرقی کوئینزلند قرار دارند. وضعیت آبوهوای این نواحی نیز مانند بقیۀ کوئینزلند است اما بارندگی در آن کمتر رخ میدهد.
شهرهای کوئینزلند
در این بخش، شهرهای پرجمعیت ایالت کوئینزلند یا کیواِلدی (QLD) را مرور خواهیم کرد.
- Brisbane | بریزبن ۱,۵۰۸,۱۶۱
- Gold Coast | گلد کوست ۳۷۶,۵۳۳
- Townsville | تاونزویل ۱۱۹,۵۰۴
- Thuringowa | تورینگن ۱۱۹,۵۰۴
- Cairns | کنز ۹۸,۹۸۱
- Toowoomba | توومبا ۸۹,۳۳۸
- Rockhampton | راکهمپتون ۵۹,۴۷۵
- Mackay | مکای ۵۷,۶۴۹
- Bundaberg | بوندابرگ ۴۴,۵۵۶
- Hervey Bay | خلیج هروی ۳۶,۱۰۹
- Gladstone | گلَدستون ۲۶,۶۲۵
- Maryborough | ماریبورو ۲۱,۱۹۱
- Mount Isa | مانت ایسا ۲۰,۵۲۵
- Bongaree | بونگاری ۱۳,۰۲۶
محبوبترین شهرهای کوئینزلند
کوئینزلند مکانهای زیادی برای زندگی و تحصیل دارد. هرجایی را که انتخاب کنید، امن و صمیمانه خواهد بود و از حضور شما استقبال خواهد شد.
بسیاری از دانشگاههای کوئینزلند دورههای تخصصی تحصیلی را با توجه به موقعیت جغرافیایی و صنایع فعال در منطقۀ پیرامون خود ارائه میدهند. بهعنوان مثال، در دانشگاههای نزدیک دریا دورهها و واحدهای درسی مربوط به علوم دریایی برگزار میگردد، یا در دانشگاهها شهرستانهای کوچک واحدهای درسی زراعت و کشاورزی تدریس میشود.
بریزبن | Brisbane
بریزبن شهری درحالپیشرفت با اقلیم نیمهاستوایی و جمعیتی متنوع است. بریزبن یکی از شهرهای استرالیایی است که بهسرعت درحال رشد و توسعه هستند؛ پایتخت کوئینزلند به محیط شهری پرجنبوجوش، محلههای دوستانه و شیوۀ زندگی در فضای باز شهرت دارد.
سانشاین کوست | Sunshine Coast
دانشجویان و مسافران از زندگی آرام در سانشاین کوست لذت میبرند؛ پسکرانههای فوقالعاده، سواحل و موجسواری در کنار دسترسی آسان به پایتخت کوئینزلند، بریزبن از مزایای این شهر محسوب میشوند.
گُلد کوست | Gold Coast
گلد کوست در جنوب بریزبن و ساحل شرقی استرالیا قرار دارد. این شهر به سواحل بلند ماسهای و نقاط موجسواری شهرت دارد. ضمناً فرصتهای یادگیری برای دانشجویان در رشتههای گردشگری، عمران، سلامت، فناوری اطلاعات و ساختوتولید مهیا است.
کنز | Cairns
کنز (کرنز، کِنز و کِینز)دروازۀ ورود به دیوارۀ بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) است. فرصتهای رشد و شکوفایی برای دانشجویان در صنایع درحالترقی گردشگری، مدیریت محیطزیست، کشاورزی در مناطق استوایی و حوزههای دیگر فراهم است.
تاونزویل | Townsville
تاونزویل شهری درحال توسعه و ترقی است که به فرصتها و امکانات تحصیلی سطح جهان دسترسی دارد. این مردم تاونزویل خونگرم و صمیمی هستند؛ فرصتهای دلپذیر فراوانی برای تماشای شگفتیهای طبیعت زیبا و سرخوشی از تجربۀ ماجراجوییهای خارقالعاده نیز در تاونزویل وجود دارد.
ساحل کوئینزلند مرکزی | Central Queensland Coast
ساحل مرکزی (Central Coast) ایالت هیجانانگیز، متنوع و فوقالعاده زیبا است؛ (بخواهیم سادهتر بگوییم، برای بازدیدکنندگان برگریزان خواهد بود!!!) روزها مملوء از پرتوهای درخشان و طلایی آفتاب است و هوایی مطبوع و شفابخش دارد. دورههای تحصیلی این منطقه با نقاط قوت منطقۀ ساحل مرکزی یعنی علومدریایی، معدن، مهندسی، کشاورزی و محیطزیست هماهنگی دارد.
ساحل فرِیزر و منطقه برنِت | Fraser Coast and Burnett region
ساحل فریزر و منطقۀ برنت متشکل از جزایر، مناظر، شهرها و روستاهای تماشایی وخیرهکننده است. فرصتهای تحصیلی فوقالعاده باارزش ساحل فریزر و منطقۀ برنت در دانشگاه دولتی کوئینزلند (Queensland Government school) برای ادامه تحصیل کمنظیر است.
توومبا | Toowoomba
توومبا شهری در ناحیۀ کوهستانی هایلندز شرقی (Eastern Highlands) با نام کامل رشتهکوه بزرگ جداکننده (Great Dividing Range) است که در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این شهر نیز همانند سایر مناطق کوئینزلند فرصتهای تحصیلی گوناگونی را در اختیار دانشجویان آیندهداری قرار میدهد که مایل به ارتقاء سطح دانش خود هستند.
دانشگاههای کوئینزلند
بیشتر دانشگاههای کوئینزلند در جنوبشرقی این ایالت قرار دارند.
پنج دانشگاه کوئینزلند در نوار ساحلی میان ساحل سانشاین (Sunshine Coast) تا ساحل گلد (Gold Coast) قرار دارند.
بهطور کلی سه منطقۀ دانشگاهی در کوئینزلند قرار دارند: منطقۀ دانشگاه جیمز کوک در شمال، دانشگاه سیکیو در منطقۀ مرکزی و منطقۀ دانشگاه کوئینزلند جنوبی در جنوب ایالت قرار دارند. هر سه دانشگاه نامبرده دارای چندین پردیس دانشگاهی و دورۀ آموزش از راه دور هستند.
در مجموع، ۲۶۴.۰۰۰ دانشجو شامل ۶۷.۰۰۰ دانشجوی بینالمللی در ۳۱ پردیس دانشگاهی واقع در کوئینزلند تحصیل میکنند.
در جدول زیر دانشگاههای کوئینزلند را مشاهده میکنید:
دانشگاه | شهر |
Bond University
دانشگاه باند |
Gold Coast |
CQUniversity
دانشگاه سیکیو |
Rockhampton
واحد راکهَمپتون البتّه در شهرهای ایالت کوئینزلند پردیس مجزادارد. |
Griffith University
دانشگاه گُلد کوست |
Gold Coast
گلد کوست |
James Cook University
دانشگاه جیمز کوک |
Townsville
تاونزویل |
Queensland University of Technology
دانشگاه فناوری کوئینزلند |
Brisbane
بریزبن |
University of Queensland
دانشگاه کوئینزلند |
Brisbane
بریزبن |
University of Southern Queensland
دانشگاه کوئینزلند جنوبی |
Toowoomba
توومبا |
University of the Sunshine Coast
دانشگاه سانشاین کوست |
Sunshine Coast
سانشاین کوست |
Australian Catholic University
دانشگاه کاتولیک استرالیا |
Brisbane
بریزبن |
Griffith University
دانشگاه گریفیث |
در شهرهای مختلف ایالت کوئینزلند پردیس مجزادارد. |
James Cook University
دانشگاه جیمز کوک |
Cairns
کنز |
Southern Cross University
دانشگاه کراس جنوبی |
Gold Coast
گلد کوست |
Torrens University Australia
دانشگاه ترنز استرالیا |
Brisbane
بریزبن |
شیوه زندگی در کوئینزلند
کوئینزلند یکی از ایالتهای بزرگ استرالیا است که مردم با پیشینههای فرهنگی گوناگونی در آن زندگی میکنند. در کوئینزلند میتوان هر هدفی را پی گرفت زیرا مکانی بینقص برای تحصیل و تجربۀ کارهای شگفتانگیز و متحیرکننده است.
فرهنگ
مردمان کوئینزلند صمیمی و گشادهرو هستند. اگر نیاز به کمک داشتید، میتوانید روی آنان حساب کنید. مردم در کوئینزلند و همۀ نقاط دیگر استرالیا از فرهنگها ی گوناگونی آمدهاند. بومیان استرالیا (Indigenous Australians) از کهنترین فرهنگهای جهان، مردمان اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و جنوبی، خاورمیانه و آفریقا در این ایالت سکونت دارند.
هنگام اقامت در کوئینزلند با همۀ این مردمان سروکار دارید و راجعبه فرهنگ، زبان و غذاهای آنان خواهید آموخت. مردمان کوئینزلند نیز علاقهمند خواهند بود که راجعبه فرهنگ شما بدانند.
تحصیل
در مدارس و دانشگاههای دولتی کوئینزلند دورههای تحصیلی با کیفیت بالایی ارائه میشوند و مسیری عالی در طول گذراندن مقاطع تحصیلی مختلف برای دانشآموزان و دانشجویان فراهم است.
محیطزیست
همانطور که میدانید، کوئینزلند دومین ایالت بزرگ در استرالیا با مساحت ۱/۷ میلیون کیلومترمربع است. دیدنیها و جاذبههای این ایالت استرالیایی فراوان هستند. کوئینزلند شهرها، حومههای سرسبز، سواحل، تپههای دریایی و آبسنگ و جنگلهای استوایی دارد.
اقلیم کوئینزلند در تمام طول سال گرم است و تقریبا هرگز رنگ برف را به روی خود نمیبیند! ایالت استرالیایی کوئینزلند برای تحصیل، استراحت و سرگرمی عالی است.
شیوه زندگی و بهداشت، درمان و سلامت در کوئینزلند
کوئینزلند اقلیم نیمهگرمسیری شگفتانگیزی دارد. مردم، کوئینزلند را برای فعالیتها و سرگرمیهای فضای باز مانند ورزش و شنا میشناسند.
در کوئینزلند پزشکان فوقالعادهای به طبابت مشغول هستند و نظام پزشکی و بیمارستانهای آن عالی هستند. بهعبارتدیگر، بسیاری از پژوهشگران برجستۀ جهان مشغول تحقیقات روی پروژههای جهانی و با استفاده از تجهیزات پژوهشی فراوان هستند. نتایج این پژوهشها از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند.
کسبوکار و اقتصاد
کوئینزلند ایالتی مدرن و دارای اقتصادی باثبات است. برخی از کسبوکارهای اصلی در این ایالت استرالیا شامل کشاورزی، معادن، سلامت، عمران، گردشگری، ساختوتولید و خدمات وکیلها و حسابدارها هستند. صادرات اصلی کوئینزلند زغالسنگ، فلزات، گوشت و شکر است. پژوهشهای علمی کوئینزلند نیز در سراسر جهان مورد احترام هستند.
اقامت و رفاه
اگر در منزل یکی از خانوادههای ساکن کوئینزلند مهمان شوید، شما را یکی از اعضای اجتماع محلۀ خود بهحساب میآورند. همهروزه به تمرین انگلیسی میپردازید و حتی ممکن است که خانوادۀ میزبان به شما آموزش زبان دهد! بسیاری از دانشجویان تا ابد دوست خانوادههای میزبان خود در کوئینزلند خواهند ماند.
میراث فرهنگی کوئینزلند
میراث فرهنگی کوئینزلند شامل میراث مردم بومی و تاریخچۀ مهاجرت به این ایالت میشود که منجر به خلق جامعۀ چندفرهنگی کوئینزلند شده است. رقص، سنت و فرهنگ بومیان ارتباط آنان با سرزمین کوئینزلند را به تصویر میکشد. صنایع دستی اجتماعات بومیان محلی نیز بخش مهمی از میراث فرهنگی این زادبوم است. روایتهای بومیان نیز بخشی از تاریخ شفاهی منطقه بهحساب میآیند.
تا دهۀ ۷۰ قرن هجدهم میلادی، مهاجران آلمانی و ایتالیایی به نواحی زرخیز (معدن یا زمینی که از آن زر به دست آید.) کوئینزلند جذب میشدند؛ رهآورد سفر آنان به کوئینزلند فرهنگ و سنتهای زندۀ سرزمینشان بود. مهاجران چینی نیز در جستجوی ثروت و زندگی بهتر به نواحی زرخیز هجوم آوردند.
در سال ۱۸۸۸، انجمنی از کشیشان کاتولیک موسوم به خواهران رحیم و بخشنده (Sisters of Mercy) ایرلند را به مقصد نواحی استوایی کوکتاون (Cooktown) ترک کردند. مردمان بومی نسبت به احداث صومعهای اقدام کردند که اینک موزۀ ملی تراست در کوکتاون (National Trust museum in Cooktown) شده است. آنان با سکونت در مدارس شهرهای کوئینزلند شمالی مانند کوکتاون و آترتن (Atherton) از گرمای شدید جان سالم به در بردند. موزۀ چینی که معبد هو وانگ بوده است نیز از سنتهای باقیماندۀ آن سالها است.
خانوادههای کوئینزلند
خانواده بنیانیترین نهاد اجتماعی در کوئینزلند بهشمار میرود. اگرچه کوئینزلند سرزمینی وسیع است اما مردمان آن با یکدیگر پیوندهای اجتماعی دارند.
خانوادههای کوئینزلند از نظر ژنتیکی، روابط جنسی، مراقبت از کودکان، دوستی یا نیازهای مشترک به یکدیگر متصل میشوند. در کوئینزلند، خانوادهها مأخذ قدرت و هویت همچنین منبع تعارض و بیگانگی است.
خانوادههای کوئینزلند درست همانند اجتماع این ایالت از تنوع بالایی برخوردار هستند که از فرهنگها، ادیان، کشورها و انواع روابط گرد هم آمدهاند. خانواده برای اقلیتها و کسانی که از جریان اصلی جامعه بهحاشیه رانده شده میشوند، اهمیت بسیار بالایی دارد.
اهمیت خانواده در کلکسیونهای موزۀ کوئینزلند منعکس شده است. بسیاری از این کلکسیونها هدیۀ خانوادههای برجسته و فروتن کوئینزلند هستند. این کلکسیونها بازتاب روابط درون و بیرون خانوادهها است.
نام ایالت کوئینزلند
۱۵۰ سال پیش کوئینزلند بخشی از مستعمرۀ نیوساوثولز (New South Wales) بود. مشکل اصلی دوری این سرزمین از مرکز این مستعمره، یعنی شهر سیدنی بود. مردم درخواست کردند تا از این مستعمره جدا شوند؛ سرانجام در سال ۱۸۵۹، ملکه ویکتوریا (Queen Victoria) مجوز جدایی را صادر کرد. همانطور که از نام این سرزمین نیز برمیآید، این مستعمره به افتخار کوئین ویکتوریا، کوئینزلند نامیده شد. کوئین (queen) در انگلیسی به معنی ملکه است.
سخن پایانی
گروه تولید محتوای رادیو مهاجرت هرآنچه باید دربارۀ ایالت کوئینزلند در استرالیا بدانید را از معتبرترین منابع رسمی کشور استرالیا برای شما گردآوری کرد. امید است که پاسخ سؤالات خود راجعبه تاریخ، جغرافیا، شیوۀ زندگی، دانشگاهها، آبوهوا، فرهنگ و طبیعت ایالت کوئینزلند را پیدا کرده باشید.
رادیو مهاجرت منتظر دریافت دیدگاهها، پیشنهادها و پرسشهای شما است. ضمناً برای ما بنویسید که دربارۀ کوئینزلند چه اطلاعات دیگری نیاز دارید.